spring naar de inhoud spring naar de navigatie

“Wie zijn ouders eert, neemt de aarde
Wie de aarde neemt, weet zijn weg
Wie de weg weet, roept de hemel.”

Uit: Vonken van verlangen

 

WORKSHOP OPSTELLINGEN
rondom familie- en werk/organisatievraagstukken

Op zaterdag 21 september 2024

Opstellingen bieden de mogelijkheid om op een andere manier naar persoonlijke of werk/organisatie vraagstukken te kijken. En laten zien dat er een diepe verbondenheid vanuit liefde bestaat tussen familieleden, maar ook hoe juist die diepe verbondenheid voor verstoringen en verstrikkingen binnen het systeem kan zorgen.

Een aantal keren per jaar bied ik een middag aan waarin we aan de hand van een opstelling kijken naar een persoonlijke vraag, een wens of verlangen. Het blijft fascinerend om te zien hoe krachtig de beelden zijn die ons vanuit een dieper systeem aangereikt worden. Zo wordt de dynamiek blootgelegd en dat geeft ons de mogelijkheid tot beweging, verzoening, heling, herstel, erkenning of tot een dieper besef van de werkelijkheid.

Voor wie?
Deze workshops zijn bedoeld voor mensen die in hun persoonlijk en/of werkleven een essentiële vraag hebben. Dat kunnen vragen zijn over:

  • problemen in relaties met partner, ouders, broers of zussen, je kinderen, vrienden
  • terugkerende conflicten in je werk;  ook vragen zoals moet ik gaan of blijven binnen een organisatie
  • een gevoel van zwaarte of verdriet wat je niet kunt herleiden naar een concrete gebeurtenis
  • moeilijk keuzes en/of beslissingen kunnen maken in je leven
  • terugkerende thema’s als eenzaamheid, er niet bijhoren, verdriet, verslaving, depressies, ziektes en verlies
  • moeilijkheden rondom het aangaan van contacten en relaties

Het kan zijn dat je vraag of thema nog niet helemaal duidelijk is, dat is echter geen bezwaar. Voorafgaande aan je opstelling op die middag hebben nog een kort gesprekje waarin we samen je vraag en/of verlangen verhelderen.
Als je kennis wilt maken met opstellingen, kun je ook deelnemen als representant. Hierdoor ervaar je van binnen uit de werking van opstellingen, een bijzondere en diepgaande beleving.

Wat is een opstelling?

Duur: afhankelijk van aantal opstellingen werken we op een zaterdagmiddag van 13.00 uur tot uiterlijk 17.30 uur.
Kosten: € 115,- voor mensen die een vraag willen inbrengen en € 35,- voor representanten.

Locatie: Cordium, Nijmegen (10 min. lopen van NS station)

Data najaar 2024: 21 september en 23 november.

Meer informatie over tarieven en algemene voorwaarden vind je op mijn pagina aanbod.

Aanmelding of contact

“Marion luisterde liefdevol, met respect en aandacht naar de persoon, die een vraag inbracht. Laagdrempelig, je vertrouwde je gemakkelijk aan haar toe. Als de vraagstelling helder was, dan opende zij zich volledig voor het veld, het systeem dat zich aandiende. Zijzelf, haar persoonlijkheid stond er geen moment tussen. Ze was vanzelf-sprekend, een instrument, leiding houdend en tegelijk dienstbaar en helend betreffende het familiesysteem, dat zich ontvouwde. Ook bij zware problematiek bleef zij licht, beseffend dat hulp en heling mogelijk zijn. Ik vind dat ze het meesterschap heeft bereikt in dit werk. Als je iets wilt doen op dit terrein, hulp zoekt hierin, dan beveel ik haar van ganser harte aan”. HM, leraar en begeleider verbonden aan het ITIP, school voor Leven en Werk.