spring naar de inhoud spring naar de navigatie

 

 

Onderstaande opleidingen en workshops zijn van belang geweest in mijn ontwikkeling. Ze hebben gezorgd voor meer deskundigheid, inzicht, verrijking en verdieping in mijn leven zowel op persoonlijk – als werkend vlak.

Opleidingen
Hellinger Instituut Landshut, 2 jarige opleiding Systemische familietherapie
Diverse workshops Core-energetica/lichaamsgericht in Duitsland, Zwitserland en Italië.
ITIP mindfulnesstrainer MBSR opleiding
ITIP energetische opleiding
ITIP 3 jarige coach opleiding
HBO 4 jarige opleiding sociaal pedagogische hulpverlening

Specialisatie Systemisch werk
In 2001 kwam ik in contact met het systemische gedachtegoed van Bert Hellinger. Ik werd onmiddellijk diep geraakt door deze werkvorm. Opstellingen bieden je de mogelijkheid om op een heel inzichtelijke manier te kijken naar een persoonlijke vraag. Zo kunnen complexe thema’s en vragen op een eenvoudige en liefdevolle manier aan het licht gebracht worden.

Om mij verder te ontwikkelen en te bekwamen op het gebied van systemisch werk, volg ik sindsdien regelmatig trainingen, supervisiedagen en workshops. Onder andere bij Marianne Francke, Margreet Mossel, Ineke van Keulen, Jan Jacob Stam, Margriet Wentink, Ingrid Dykstra en diverse workshops specifiek rondom ziektes bij Stephan Hausner. Tevens was ik van 2004 tot 2012 verbonden aan de Werkplaats Nijmegen, een intervisie groep voor systemische professionals.

Werkervaring
Ik werkte onder andere een aantal jaren binnen de jeugdhulpverlening, het Taborhuis Nijmegen, Humanitas, Stichting Kübler Ross, en Landelijke stichting Rouwverwerking. Ruim 20 jaar was ik verbonden aan het ITIP, school voor leven en werk. Naast mijn functie als planner, was ik tevens als begeleider/trainer werkzaam in de diverse ITIP opleidingen.

Sinds 2007 begeleid ik, zowel individueel als in groepen, jongeren en volwassenen met levensvragen op gebied van werk en privé. Daarnaast geef ik workshops opstellingen waarin mensen hun vraag kunnen inbrengen en systemische trainingen op maat aan professionals.

Testimonials >>