spring naar de inhoud spring naar de navigatie

“Hoe als je je met zorgeloosheid kon omringen

en dat dat je ruimte was.”

– Bert Schierbeek –

COACHING & BEGELEIDING  

Vaak is ons leven druk en hectisch en ziet het er mogelijk anders uit dan je verwacht of gehoopt had. Toch zul je hierop een eigen uniek antwoord moeten geven. Maar hoe kun je er voor zorgen dat je in contact blijft met je diepere verlangens en drijfveren?

De volgende vragen kunnen je hierbij van hulp zijn:

  • hoe verhoud ik mij tot en vertrouw ik mij toe aan het leven?
  • waar laat ik mij door leiden en door wat laat ik mij afleiden?
  • wat is voor mij wezenlijk van belang en hoe druk ik dit uit in mijn dagelijkse leven?
  • hoe geef ik mijzelf de gelegenheid om hierbij mijn eigen levenskracht en natuurlijke wijsheid aan te boren en optimaal in te zetten?

Dit zijn existentiële vragen die raken aan de basis van ons bestaan.
In mijn praktijk help ik je om daarmee in contact te komen. Zo kunnen vastgezette overtuigingen en gevoelens zichtbaar worden. Door deze te erkennen, creëer je uiteindelijk meer vrijheid en ruimte in je leven. Zodat je leven zich kan vullen met  bezieling en inspiratie van binnenuit.

Heb je een heldere concrete vraag, dan kan 1 of 2 afspraken voor coaching al voldoende zijn om je weer verder op weg te helpen.

Komen bepaalde patronen en/of problemen steeds terug in je leven? Dan is mogelijk een langer durend begeleidingstraject meer op zijn plaats. Er vindt altijd eerst een (intake)gesprek plaats. Zo maken we kennis met elkaar en brengen samen helder in kaart waar het jou om gaat. Van daaruit vindt er een vervolg plaats of niet. Gemiddeld heeft een traject een duur van ongeveer 5 sessies. Dan volgt er een evaluatie, waarin we óf de begeleiding afronden óf  besluiten dat er nog begeleiding nodig is.
Een intakegesprek zie ik als een volwaardig gesprek, we gaan meteen samen aan het werk, zodoende zijn hier ook kosten aan verbonden.

“Je legt samen met haar een weg af, bent steeds benieuwd wat er achter de volgende bocht te zien zal zijn, en je schrikt soms even. Maar je hebt altijd zelf het stuur in handen en dat is ook waar Marion van uitgaat. Je bent steeds zelf het beginpunt, zij helpt je met goed kijken en voelen welke richting het beste bij je past. Je leert je eigen, soms onvermoede kracht inzetten bij het opruimen van obstakels. Elk gesprek met Marion wordt daardoor een kleine reis”.
Zelfstandig ondernemer over coachingstraject

Werkwijze
Waarden die ik van belang vind in mijn werk zijn; compassie en onderling vertrouwen, verdieping en kwaliteit. Ik confronteer en spiegel waar nodig, maar laat jou aan het roer staan van je eigen leven. Ik zorg voor een verbinding tussen nieuw verkregen inzichten en het concreet handelen in je dagelijkse leven. Lichaam en geest zijn voor mij in dit proces onlosmakelijk met elkaar verbonden. We verkennen het gebied waar het jou in essentie om gaat. Daar zit namelijk je potentiële kracht en de mogelijkheid tot verandering.

Werkvormen die ik regelmatig inzet zijn gerichte lichaams- en bewustzijnsoefeningen, zodat er vanuit ontspanning meer rust ontstaat. Ook werk ik graag vanuit een systemisch perspectief. De kern van deze benadering is dat een individueel lot en een persoonlijke vraag zich altijd afspelen in een groter veld waardoor ze mede beïnvloed worden.
Wat is een lichaamsgerichte en systemische benadering? 

Mijn werkruimte voor individuele coaching en begeleiding bevindt zich in Milsbeek, 15 km onder Nijmegen gelegen.
In Cordium te Nijmegen, Centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling, vinden mijn groepsactiviteiten plaats.

Informatie over tarieven en voorwaarden vind je op mijn pagina aanbod.